Laserbehandeling tijdens zwangerschap, kan dat?

Helaas is het niet mogelijk om een laserbehandeling als laserontharing tijdens de zwangerschap te ondergaan. Tijdens je zwangerschap verandert je hormoonbalans. Hierdoor is je huid gevoeliger en deze kan dus ook heel anders reageren op de laserbehandeling. En wondjes die ontstaan tijdens de laserbehandeling herstellen minder goed, omdat alle energie naar de baby gaat.

Daarnaast krijgen veel zwangere vrouwen meer haargroei tijdens de zwangerschap, waardoor een laserbehandeling zoals laserontharing ook niet het gewenste effect heeft. Gelukkig vallen deze haren meestal vanzelf weer uit na de zwangerschap, dus rustig afwachten werkt vaak het beste.

Tot slot de laatste, maar misschien wel belangrijkste reden waarom je tijdens je zwangerschap geen laserbehandeling kunt ondergaan, is dat er nog onvoldoende onderzoek is gedaan naar wat de eventuele effecten van een laserbehandeling zijn op de baby. Zolang dit niet duidelijk is adviseren onze specialisten om te wachten met een laserbehandeling tot na je zwangerschap

Ben je al bezig met een laserbehandeling en kom je er net achter dat je zwanger bent? Geen paniek, maar laat het wel zo snel mogelijk weten aan een van onze specialisten. Zij zullen de laserbehandeling on hold zetten en in overleg afstemmen wanneer de laserbehandeling wordt hervat.

Huidbehandeling tijdens zwangerschap, wat kan dan wel?

Natuurlijk snappen wij heel goed dat je ook tijdens de zwangerschap er op je best uit wil zien. Gelukkig zijn er genoeg behandelingen die wél mogelijk zijn. Door je veranderende hormoonhuishouding kan het zijn dat je meer last hebt van acne of rosacea. Dit kunnen wij heel goed behandelen met behulp van milde peelings die de huid reinigen en/of kalmeren. Belangrijk is dat deze peelings of producten die je thuis gebruikt geen Vitamine A bevatten.
Een SPF mag tijdens je dagelijkse routine tijdens de zwangerschap zeker niet vergeten worden. Gebruik bijvoorbeeld de Sun Ceutic van Dermaceutic. Heb je nog vragen over andere producten? Stel je vraag dan aan een van onze specialisten.

Behandeling Tijdens Zwangerschap

Melasma (zwangerschapsmasker) behandelen

Sommige vrouwen ontwikkelen tijdens de zwangerschap extra pigment. Ook dit is een gevolg van een andere hormoonbalans. Wanneer dit extra pigment in het gezicht aanwezig is heet dit een zwangerschapsmasker. Ook wel bekend als melasma. Het zwangerschapsmasker kan extra snel ontstaan door te veel blootstelling aan de zon. Het is dus erg belangrijk om je huid goed in te smeren tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld met de Sun Ceutic van Dermaceutic.
In de meeste gevallen verdwijnt het zwangerschapsmasker na de bevalling binnen enkele weken/maanden vanzelf. Is dit bij jou niet het geval? Dan helpen wij jou graag!

Laserbehandeling na zwangerschap, wanneer mag het weer?

Nadat je bent bevallen komen je hormonen langzaam weer op het ‘normale’ niveau. Je kent misschien wel het gezegde ‘9 maanden op, 9 maanden af’. De meeste behandelingen kunnen wel al eerder als 9 maanden na de bevalling worden uitgevoerd. Geef je nog borstvoeding? Geef dit dan goed aan bij de specialist tijdens het intakegesprek, want het geven van borstvoeding heeft zeker nog effect op je hormonen. Ook kunnen er door bepaalde behandelingen afvalstoffen terechtkomen in de borstvoeding.

Benieuwd naar de behandelmogelijkheden tijdens de zwangerschap?

Om je van een persoonlijk advies te voorzien plannen we graag een gratis en vrijblijvend intakegesprek voor je in. Tijdens de intake bespreekt de specialist samen met jou alles omtrent de behandeling en kun jij al je vragen stellen. Doordat wij meer dan 200 locaties verdeeld door het land hebben, zit er altijd wel een locatie bij jou in de buurt!

 

Laserontharen Consult

Gratis
intakegesprek

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan t.w.v. € 35,-. Via onderstaande knop is het heel eenvoudig om zelf een gratis intake in te plannen.

Boek jouw gratis intake
BOEK NU GRATIS INTAKE